Öğrencilerine soruşturma açan Mersin Üniversitesi'ne tepki

Haber Giriş : 24 Şubat 2005 15:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Teknik Eğitim Vakfı Mersin Temsilcisi Tunay Alkan, Mersin Üniversitesi'nde görev yapan bazı öğretim görevlileri ile anayasal hak olan dilekçe verme hakkını kullanan öğrencilere soruşturma açılmasına tepki gösterdi.

Bugün Atatürk Caddesi Büyükşehir Belediye Binası önünde bir grup üniversite öğrencisi ile birlikte basın açıklaması yapan Tunay Alkan, Mersin Üniversitesi yönetiminin üniversitedeki bazı öğretim görevlileri hakkında uydurma dilekçeler ve anayasal bir hak olan dilekçe verme hakkını kullandıkları için Meslek Yüksek Okulu'ndaki bazı öğrenciler hakkında soruşturma açmasını hukuk dışı olarak nitelendirdi. Aynı zamanda Mersin Milli Eğitim Müdür Yardımcısı olan Alkan, Mersin Üniversitesi'nin hukuk dışı uygulamalarına dilekçe skandalı ile devam ettiğini söyleyerek, "İsimsiz, imzasız, tarihsiz, adressiz bir kağıt parçasını işleme koyarak dilekçe vermenin düzenlendiği kanuna muhalefet etmiştir. Şimdi de 'Hoca yetersiz' diye haklı istekte bulunarak dilekçe veren, kanuna uygun yapılan bu istek için dilekçe verenler için soruşturma açılmıştır. Öğretim üyeleri hakkında sadece Müslüman oldukları için 'gerici' diye soruşturma açan rektörlük, haklı istekleri için anayasal olan dilekçe verme hakkını kullanan öğrenciler için de soruşturma açarak, dilekçe konusundaki çifte standardını ortaya koymuştur" dedi.

Rektör Prof. Dr. Uğur Oral'ın bu tavırla modern hukuk kuralları yerine Roma hukukunu uygulayarak, gericilikte bin yıl fark attığını ileri süren Tunay Alkan, "Mersin Üniversitesi, muz cumhuriyetleri krallarının askeri rejimleriyle mi yönetilmektedir? Meslek Yüksek Okulu'nda görevlilerin 2 saatlik vizite uygulaması için bile 3 imzalı izin kağıtları doldurtulup, sonra bunlar toplanarak 8 saatlik yıllık izinden düşürülmektedir. Hangi eğitim anlayışıyla öğrenciler sınavları bölünerek dilekçe verdikleri için apar topar zorla soruşturma için götürülmüştür? Nasıl bir eğitimcilik anlayışıyla öğrencilerin kimlik bilgilerinin yazdırıldığı 'Hoca yeterli-yetersiz' anketleri yapılmaktadır? Ve sonuçta 18 öğrencinin 9'u yetersiz, 2'si yeterli, 7'si kararsız çıkmış olmasına karşın anket sonunda ne uygulanmıştır? Öğretim görevlisi akademik yazılı sınavında oruç testi yapılması, üniversitenin hangi kriteridir?" diye konuştu.

Teknik Eğitim Vakfı Mersin Temsilcisi Tunay Alkan, konuşmasını Mersin Üniversitesi'ndeki çağ dışı, antidemokratik, baskıcı, sindirmeci, inançlara saygı duymayan, hukuk dışı uygulamalarını kınadığını belirterek bitirdi.

Mersin Üniversitesi'nde bir süre önce de ucuz ulaşım istedikleri için eylem yapan 20 öğrenci hakkında soruşturma açılmıştı.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber